Hudvård för mänhudvård för män

Här kan du läsa svar på vanliga frågor om hudvård för män.

Måste man använda rakgel vid rakning? Går det inte lika bra med tvål och vatten?

Fäll ner

Självklart går det att använda bara tvål och vatten. En rakgel ger ett tätare skum än man kan få med tvål. Skummet hjälper till att skydda huden mot rakbladets påfrestningar. Rakningen blir då skonsam och mjuk mot huden. L300 Shaving Gel innehåller dessutom fuktgivande ämnen som återfuktar huden, medan en tvål ofta är uttorkande. Det är även viktigt att raka i hårets växtriktning för att inte en irritation ska uppstå. Ett tips är att mjuka upp hårstråna i ansiktet med varmt vatten och en ansiktstvätt innan, då blir de lättare att raka av.

Varför måste man smörja in sig som man?

Fäll ner

Även mäns hud behöver återfuktning. Många tror att mäns hud inte behöver återfuktas för att de har en grövre och fetare hud men de har precis som kvinnor, olika hudtyper och behöver anpassa sina produkter därefter. De flesta personer tenderar att få torrare hud under vintern.

Varför ska killar göra rent ansiktet trots att vi inte använder smink?

Fäll ner

Huden utsätts dagligen för luftföroreningar, damm och andra källor som gör att din hud blir smutsig. Det är viktigt att avlägsna denna smuts för att huden ska hållas i så bra kondition som möjligt, och undvika orenheter i huden. En väl rengjord hud är en förutsättning för att krämen ska kunna tas till vara på så bra som möjligt.

Varför ska man använda after shave?

Fäll ner

En after shave har som uppgift att lugna och återfukta det rakade området som lätt kan bli irriterat. Alkoholen i produkten ser till att bakterier inte får fäste vilket kan ge små ”blemmor” eller finnar.