Om innehållet i våra ansiktskrämer
intensive-moisture-face-cream-product

Här kan du läsa svar på vanliga frågor om våra ingredienser.

Vad är betain?

Fäll ner

Betain är ett ämne som finns naturligt i huden. Det hjälper huden att binda fukt, förbättrar hudens elasticitet och skyddar huden mot irritation.

Vad är karbamid?

Fäll ner

Karbamid, eller urea, är en av hudens naturliga fuktighetsbindare. Den normala halten av karbamid i huden är ca 1,5%. När huden blir torr råder ofta brist på karbamid. Karbamid bildas som en slutprodukt när kroppen bryter ned proteiner.

Vad är mjölksyra?

Fäll ner

Mjölksyra finns naturligt i huden och tillhör gruppen alfahydroxysyror (AHA). Alfahydroxysyror finns också i t ex sockerrör, frukt och mjölk. Förutom fuktighetsbindande egenskaper har dessa syror även en positiv effekt på hudens elasticitet och cellförnyelse.

Vad menas med ”hudens egna aktiva fuktbevarande ämnen”?

Fäll ner

Många av de aktiva ämnena i L300 finns naturligt i huden eller efterliknar dem. På så vis hjälper krämen huden att hjälpa sig själv. Naturliga fuktbevarande ämnen, eller aktiva fuktbevarande ämnen, är hudens egna fuktbindare. De bildas i kroppen och finns naturligt i huden. De kallas även för ”NMF” efter engelskans Natural Moisturising Factor. Till denna grupp hör karbamid, salt, mjölksyra, fria aminosyror m fl.